Futsal Winsum 5 wint alweer!

Afgelopen vrijdag stond de wedstrijd Futsal Winsum 5 – Omlandia 2. We wisten dat dit een team was met ervaren spelers. De leeftijd lag dan ook iets hoger bij de tegenstanden. Soms een voordeel maar soms ook zeker niet. Na dat het laatste fluitsignaal geklonken had bij het 4e, begonnen we rustig aan de warming up. Tijl en Jaap-Peter nog steeds aan de kant wegens hun enkel blessure wat wel de goede kant op gaat bij beide jongens.

Scheidsrechter Drenth fluit voor de eerste keer en het is afwachten, wat voor team is Omlandia 2? We zakken rustig in en zorgen dat we kunnen counteren. Echter gaat het al snel verkeerd. De bal ligt in het doel maar aan de verkeerde kant. Dit is niet de eerste keer dat we achter komen te staan in het begin van de wedstrijd. Is het de scherpte die ontbreekt of is het gemakzucht? Wat we wel weten is dat wij nu moeten. We zakken nog steeds wel in maar proberen eerder de bal te veroveren en hopen daarmee op een snelle counter met onze snelheid voorin van Nick en Silvan.

Niet veel kansen later is daar dan de gelijk maker. Robin Faber krijgt de eerste goal op zijn naam na een mooi schot. Dit zal niet zijn enige goal worden blijkt later…
Maar goed, 1-1…. Dit is nog steeds niet wat wij willen en gaan er dan ook nog steeds vol voor. Er wordt goed vooruit verdedigd. We staan goed achterin waardoor Omlandia onnodig veel meters moet maken en ze alleen maar achteruit kunnen spelen. Dit geeft ons de kans om druk naar voren te geven. Dit doen we dan ook uitstekend steeds. Gerbrand verovert de bal rond de middenlijn en zet de aanval in. Silvan is mee en zo creëren we een 2 tegen 2 situatie. Gerbrand legt dan ook af op Silvan die de bal op zijn beurt keurig binnen schiet. Een verdiende voorsprong.

Doordat we redelijk ruim zitten in de wissels kunnen we steeds mooi door wisselen. Het is mooi om vanaf de bank te zien dat iedereen zijn best doet en zijn taken uitvoert. Zo ook Luuk Knol. Die keurig druk zet op een wat kort ingespeelde bal. Hij verovert dan ook de bal en staat 1 op 1 met de keeper. Deze keeper kwam tot onze verbazing vrij snel uit. Luuk speelt de keeper vrij gemakkelijk uit waardoor de 3-1 genoteerd kon worden.. Oh nee toch niet, Luuk krijgt het voor elkaar om de bal naast te schieten. Dat is ook kunst zullen we dan maar zeggen. Niet leuk want 3-1 voor staan voetbalt toch wel iets fijner. Dit blijkt maar weer na de eerste beste tegenaanval van Omlandia. 2-2. We kunnen weer opnieuw beginnen.

En nu even uw aandacht voor een fantastisch doelpunt. De bal gaat over de achterlijn. Jorgen Kort onze keeper gooit de bal in op Stef Biemans. Die op zijn beurt Silvan inspeelt langs de lijn. Omlandia was nog rustig aan het terug lopen. Maar na deze snelle uitgooi en snelle paas staat silvan binnen no-time oog in oog met de keeper. Silvan is natuurlijk een meester in het uitspelen van keepers en laat ons hier dan ook niet in de steek. Met een mooie sleep beweging stuurt hij de keeper even op een boswandeling en kan Silvan met gemak de 3-2 inschieten. Wat een heerlijke counter/aanval!

Het loopt lekker in het team. Ballen zijn goed. Verdedigen staan we strak op de man en geven we niks weg. Aanvallend druk naar voren en de wil hebben om de bal te krijgen. Zo ook Robin en Stef. Verovering op het middenveld en het balletje breed van Stef op Robin. 4-2. Omlandia wordt wat geïrriteerd op elkaar en dat lijdt tot overtredingen. Zo ook één dichtbij hun goal. Robin legt aan voor een schot, maar wacht, Robin schiet niet en kiest voor een variant. Silvan staat als een sluwe vos achter de drie mans muur van Omlandia en met 1 beweging staat hij vrij op de achterlijn. Robin speelt Silvan in. Silvan geeft de bal strak voor en plots staat daar diezelfde Robin Faber weer. 5-2. Dit betekent dat Robin een hattrick op zijn naam heeft. Maar dit zal niet de enige hattrick worden deze avond.

Omlandia is gebroken en geven veel ruimte weg. Luuk Knol maakt zijn kunstwerk dit keer wel af door in het doel te schieten. 6-2. De wedstrijd is wel redelijk gespeeld nu. We verslappen wat en er vallen gaatjes. Dit lijdt dat de stand, na 12 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft, op 6-4 staat. Toch niet meer zo comfortabel.

Gelukkig kunnen we ons herpakken en de verdediging wordt weer goed neergezet en vanaf daar weer druk naar voeren uitoefenen. We spelen ons spelletje weer en dat is wat we graag zien. Snel uitbreken met 2 man voorin. Dit keer Luuk Knol die de bal klaar legt op Silvan Groen. 7-4. Gelukkig maar.

Wederom is Omlandia gebroken die net weer wat hoop kreeg. En als je dan ook nog een fantastische goal tegen krijgt met een hele mooie 1-2 combinatie tussen Luuk Knol en Robin Faber weet je dat je wordt weggetikt. 8-4. En wanneer Omlandia gebroken is, worden ze geïrriteerd en gaan ze overtredingen maken. Op een niet gekke plek mag Robin weer aanleggen. Robin hoort de keeper zeggen ‘laat hem maar schieten’. De keeper zet geen muur neer en dat heeft hij geweten. Robin Faber schiet de 9-4 binnen. En nu gaat het snel. Omlandia geeft geen tegenstand meer en gaat onsportief gedrag tonen. Toch jammer dat dat nog gebeurd. Maar dit neemt niet weg dat we blijven gaan. 10-4. Nick Lukassen legt de bal breed voor, ja wie kan het ook anders zijn, Robin Faber. De tweede hattrick van hem die avond. Ook Gerbrand de Boer mag zijn bijdrage leveren door de laatste goal te maken. 11-4. Onderstaand filmpje is dan ook de 11-4.

Een mooie avond met een leuke wedstrijd, mooie doelpunten, mooie aanvallen en niet te vergeten goed verdedigen! Wij bedanken iedereen die er weer was en we zien jullie graag terug!
Aankomende vrijdag spelen we uit. We zijn dan te gast bij G.S.F.V. Drs. Vijfje 18 om 21:00.

Selectie:
Jorgen Kort
Stef Biemans
Luuk Knol 1x
Silvan Groen 3x
Roderick Trip ©
Nick Lukassen
Gerbrand de Boer 1x
Robin Faber 6x

Man Of The Match:
Robin Faber

Verslag geschreven door: Jaap-Peter Leugs