Futsal Winsum plaatst zich voor de achtste finales in de landelijke beker

Futsal Winsum is vrijgeloot in de tussenronde van de landelijke beker, daardoor is het team rechtstreeks geplaatst voor de achtste finales.

Je hebt het wellicht al voorbij zien komen op facebook, twitter of Instagram. Futsal Winsum verslaat Excelsior ’31 na een bloedstollende penaltyreeks waar na 17 penalty’s (eindelijk) de beslissing in het voordeel van de Winsumers viel.

Dit jaar is het 1e zaalteam van Winsum, vanwege het kampioenschap in de topklasse met promotie naar de 1e divisie als gevolg, ingedeeld in de hoogste bekercategorie van het land. Dit houdt in dat het ploegen als Hovocubo en FC Eindhoven kan loten. De eerste ronde werd mede 1e divisionist Excelsior ’31 uit Rijssen geloot, een op papier sterke tegenstander maar waar zeker mogelijkheden lagen voor de Winsumers. Eindstand 4-4 (9-8)

Na de eerste ronde blijven er 21 teams over, dit houdt in dat er 11(!) teams vrij worden geloot voor de achtste finales. De overige 10 teams spelen een wedstrijd in de tussenronde om ook een plekje in de achtste finales te bemachtigen. Futsal Winsum is één van de gelukkigen die vrijgeloot is voor de achtste finales, wat bijna garant staat voor een potje tegen een eredivisionist.

De mogelijke opponenten van Futsal Winsum zijn:

 • ASV Lebo  –  Eredivisie
 • Groene Ster Vlissingen  –  Eredivisie
 • ZVG Cagemax 2  –  Topklasse
 • Os Lusitanos  –  1e divisie
 • Texel ’94  –  1e divisie
 • FC Eindhoven  –  Eredivisie
 • ZVV Hovocubo  –  Eredivisie (landskampioen 2017/18)
 • Yildrim Group Roermond  –  Eredivisie
 • Zeemacht  –  Eredivisie
 • ZVV Ede  –  1e divisie

Wedstrijden in de tussenronde: de winnaars hiervan plaatsen zich voor de achtste finales.

 1. Multicult  –  Leekster Eagles
 2. CFM/Tranisito  –  ZVV Volendam
 3. Futsal Apeldoorn  –  White Stones
 4. FC Marléne  –  FCK/De Hommel
 5. TPP/Feyenoord  –  ZVV Eindhoven

Binnenkort is de loting van de achtste finales, blijf ons volgen en wie weet zien we je bij een eventuele thuisloting in de Ripperdahal.