Eerste nederlaag Futsal Winsum 5

Het is vrijdag 5 oktober en Futsal Winsum 5 speelt uit bij Drs. Vijfje 18. We vertrekken met een gehavende selectie naar het ACLO sportcentrum want Silvan is ook geblesseerd geraakt. Dit betekent dat hij keurig aanschuift naast JP en Tijl en vanaf de zijlijn de wedstrijd mag gaan toekijken.

We weten nog niet echt hoe we de kwaliteiten van de tegenstander moeten inschatten aangezien er nog zo weinig wedstrijden gespeeld zijn in de competitie. In plaats van het standaard Drs. Vijfje tenue halen ze hun eigen gemaakte tenues uit de tas en we krijgen gelijk het gevoel dat het nog wel eens een zware pot kan gaan worden.

Iets later dan 21:00 en we kunnen aftrappen in de Hg-hal. Er wordt goed begonnen door Futsal Winsum 5. Roderick die een scherpe pass op Gerbrand geeft, hij tekent voor de eerste doelpoging van de wedstrijd. Even later lijdt de tegenstander balverlies en Luuk anticipeert hier goed op. Hij geeft de tegenstander een mooie panna en stoomt op langs de linkerkant. Luuk bewaart goed het overzicht en legt hem af op Gerbrand die hem beheerst binnenschiet. 0-1, een fantastisch begin voor Futsal Winsum 5.

Na deze vroege tegenslag begint Drs. Vijfje 18 opeens beter te voetballen. Na een aanvallende fase van de tegenstander, waarin wij zelf nog één grote kans krijgen maar Gerbrand op de doelman schiet in plaats van de bal af te leggen op Luuk, lukt het Drs. Vijfje 18 eindelijk om te scoren. Jorgen wist nog een paar reddingen met de voet te maken, maar een laag hard schot van de zijkant zorgt toch voor de 1-1.

In de fase daarna zijn we slordig en na wat kansen over en weer zijn de stedelingen toch wat scherper en gaan we de rust in met een 3-1 achterstand. Onnodig maar terecht want de tegenstander heeft nou eenmaal beter gevoetbald in de eerste helft.

Het begin van de tweede helft is eigenlijk tekenend voor alles wat daarna nog komt. We vallen veel aan en creëren veel kansen. Alleen de bal wil gewoon niet in het doel belanden. Eerst nog een schot wat gestopt wordt, de rebound die door Robin richting doel gekopt wordt maar nog door een speler van de lijn wordt gehaald. Het zit allemaal niet mee. Toch scoren we nog redelijk snel de 3-2, doordat Nick keurig een 1 op 1 onder de doelverdediger schiet. Kort hierna maken de stadjers er helaas 4-2 van, wel een goede aanval maar toch weer makkelijk weggeven.

Zo staat het heel lang 4-2. Totdat Gerbrand zijn tweede van de avond binnen schiet door de bal, met heel veel gevoel, met de buitenkant van zijn rechtervoet over de doelman heen te wippen. Met nog een paar minuten op de klok staat er nog een spannende slotfase te wachten.

Helaas wordt er kort hierna balverlies geleden en een snelle counter van de tegenpartij zorgt voor de 5-3. Gelijk erachteraan geeft Robin met een goede voorzet Nick de kans op weer een aansluitingstreffer maar hij schiet op de verdediger die in zijn eentje het doel nog bewaakte. Het moment erop gooit de doelman van Drs. Vijfje uit en uit de kluts kan een speler van hen de bal op leeg doel binnen lopen, 6-3 dus. In de laatste secondes schiet Robin na een mooie actie nog de 6-4 binnen met een droge knal. Drs. Vijfje hoeft niet meer af te trappen want de scheidsrechter fluit af voor het einde van de wedstrijd.

Al met al misschien een terechte nederlaag, want het vizier stond niet op scherp. En als je zelf de ballen niet in het doel schiet, vallen ze er aan de andere kant wel in. Hierbij lijden we onze eerste nederlaag en zakken we af naar de 4e plek op de ranglijst.

Volgende week moeten we tegen het andere team van dezelfde vereniging, namelijk Drs. Vijfje 17. Dit gaat gebeuren om 22:00 in de Ripperdahal te Winsum. Wij hopen natuurlijk dat we deze nederlaag te boven komen en volgende week gewoon weer drie punten pakken. Daarom hopen we op zoveel mogelijk steun van de supporters en kijken we er naar uit om jullie te zien verschijnen op de tribunes. Tot volgende week!

Selectie:
Jorgen Kort
Robin Faber 1x
Luuk Knol
Gerbrand de Boer 2x
Roderick Trip
Nick Lukassen 1x
Stef Biemans

Verslag geschreven door : Silvan Groen