Futsal Winsum boekt fraaie zege in Heiloo

Futsal Winsum heeft vrijdagavond met maar liefst 0-5 gewonnen bij Vennewater uit Heiloo. De ploeg van Marc Kruger was over het hele duel gezien duidelijk beter en had in doelman Reinder de Haan de uitblinker.

Winsum dat compleet was, begon direct sterk. Bjorn Schutter, Stefan Bultena en David Albert Villalta kregen grote kansen maar de bal wilde er niet in. Na 8 minuten spelen was het raak. Deshly Storm legde breed op Martin Oudman die in de korte hoek beheerst raak schoot. De thuisploeg was ontzettend dicht bij de gelijkmaker maar Reinder de Haan had een geweldige redding in huis toen twee spelers op hem af kwamen. De 0-2 vlak voor rust was van grote schoonheid. Martin Oudman gaf de assist en Tim Hoff verlengde de bal met de hak fraai richting de hoek.

Direct na rust ging Winsum door. De inzet van Ulco Brinkhuizen bleef via een kaats met de binnenkant paal op de doellijn liggen en even later trof David Albert Villalta met een van richting veranderd schot de andere paal. De gasten die wat slordiger gingen spelen hadden het even moeilijk maar doelman De Haan bleek in topvorm te verkeren. Het duel werd beslist door een snelle uitval van David Albert Villalta die via de paal raak schoot. De bezoekers konden in de slotfase verder uitlopen. Reinder Haaksema maakte op snelheid 0-4 en vijf seconden voor tijd werd aanvoerder Ulco Brinkhuizen helemaal vrijgespeeld voor de keeper. Hij zorgde voor een fraai slotakkoord. Winsum treft volgende week in eigen huis een andere promovendus. LTC uit Assen is dan de tegenstander.

Verslag : Kornelis Prins