Futsal Winsum geeft zege in slotfase uit handen: 3-3

Futsal Winsum is er vrijdagavond niet in geslaagd de eerste thuiszege te boeken. Tegen medepromovendus werd het ondanks een 3-1 voorsprong uiteindelijk 3-3. Daarnaast viel David Albert Villalta uit met een enkelblessure.

Futsal Winsum en LTC streden vorig seizoen om de titel in de topklasse. Uiteindelijk pakte Winsum de titel en promoveerde de ploeg uit Assen via de nacompetitie. Net zoals vorig seizoen, toen het in de Ripperdahal 5-4 werd, waren beide ploegen aan elkaar gewaagd.

Het grootste gevaar kwam in de beginfase van LTC. De ploeg uit Assen kreeg een dot van een kans, maar via de lat ging de bal naast. Winsum werd pas na tien minuten gevaarlijk toen Martin Oudman na een goede pass van Michiel van Bolhuis over schoot. Het was een aftastend begin van de wedstrijd die pas na een kwartier werd opengebroken. Mo Faraouni verloor namens LTC de bal en deed alsof zijn been eraf lag. De arbiters trapten er niet in en David Albert Villalta schoot fraai raak. Het werd vlak voor rust nog mooier toen Björn Schutter bij zijn tegenstander weg draaide en knap de korte hoek vond: 2-0.

Na rust had LTC ook veelvuldig de bal maar Winsum verdedigde goed. Deshly Storm kreeg de kans op 3-0 maar strandde op doelman Boorsma. Hierna verstapte David Albert Villalta zich en de topscorer kon niet verder. Mo Faraouni bracht de spanning terug, maar Björn Schutter leek de thuisploeg vijf minuten voor tijd met een zeer fraaie stift alsnog in veilige haven te schieten. Schutter had zelfs zijn derde van de avond kunnen maken. Boorsma moest op een schot van Stefan Bultena een rebound prijs geven. Schutter koos ervoor de bal vol te nemen en schoot over.

Winsum kwam in de slotfase alsnog in de problemen toen de gasten het met meevoetballende keeper gingen proberen. De ploeg uit Assen maakte drie minuten voor tijd de aansluitingstreffer.

De gasten namen nog meer risico maar Winsum profiteerde niet. Reinder de Haan had twee keer de bal in handen waarna het doel leeg was. Hij besloot om zelf te schieten waar een medespelers in stelling brengen wellicht verstandiger was geweest. Winsum kreeg ruim een minuut voor tijd de gelijkmaker om de oren en bleef wat teleurgesteld met slechts één punt achter. Er had duidelijk meer in gezeten.

De ploeg van Marc Krüger gaat vrijdag op bezoek bij nummer laatst Harderwijk.