Voetballen verleer je niet, toch?

Het is vrijdag 30 november 18:00 uur als we bij de sporthal vertrekken om weer eens een wedstrijd te spelen. Wat is dat lang geleden zeg… De tegenstander is onderzocht in hoeverre we dat kunnen. We weten dat dit een lastige pot gaat worden want DVC Appingedam staat ongeslagen eerste in de 4e klasse.

Eenmaal aangekomen met de auto parkeren we op de parkeerplaats. We denken er te zijn maar we komen tot de conclusie dat we in deze hal alleen maar kunnen bowlen. Dat is toch een andere spelletje. Alhoewel we in deze wedstrijd soms wel de kegels waren en de tegenstander de bowlingbal die maar al te graag de kegels om ver wilde gooien. Hierover later meer.
Al vragend aan een voorbijganger komen we erachter dat we te snel links af zijn gegaan want naast de bowlingbaan zit een sporthal. We waren vlakbij. Foutje van de navigator of van het adres op voetbal.nl? U mag het zeggen.

Een mooi moment voor Tijl Zwart. Nadat hij bij de thuis wedstrijd tegen Exstudiantes geblesseerd het veld verliet, maakt hij deze avond zijn rentree in de zaal. Wij zijn blij dat de selectie weer een stukje completer is!
Nu dan de wedstrijd. Vaak komen we op achterstand door te weinig scherpte. Vandaag een keer wat anders. In de 2e minuut bedacht Robin om de bal maar een keer te onderscheppen en na goed doorlopen de bal ook nog eens voor te geven op de perfect gepositioneerde Luuk. 0-1! Dat is een fijne binnenkomer.

Dit duurt echter niet lang. DVC is een technische ploeg en hier hebben we soms wel wat moeite mee. Door wat communicatie problemen is er een kortsluiting in onze achterhoede en is de stand alweer gelijk in de 9e minuut. Niet veel later (12e minuut) onderschept Robin wederom de bal door een zeer slechte bal van DVC hun kant. Dit keer is het neefje van Usain Bolt mee gesprint alsof zijn leven er van af hangt. En dit komt zeer goed uit want Robin weet Nick Lukassen Bolt blind te vinden en zo staan we weer 2-1 voor door een doelpunt van Nick.

Hierna draait de wedstrijd. Appingedam geeft zeer hoog druk en wil het spelletje maken. Prima dit past ons wel dachten wij. Maar hier dachten wij iets makkelijk over. Een vrije bal wordt ingetikt naar een ingestudeerde variant. En in de 23e minuut staan we plots 3-2 achter. Dit voelt niet fijn maar we gaan wel door.

Als het niet kan met mooi voetbal moet het soms maar met een beetje mankracht. Robin ‘buffelt’ zich een weg door de verdediging van DVC en wordt daar tegengehouden op een manier wat niet door de beugel kan volgens de scheidsrechter. Robin schiet deze vrije bal keurig binnen en zo staan we weer gelijk in de 30e minuut. We proeven een overwinning want DVC wordt geïrriteerd. Zo worden er hier en daar wat tikjes uitgedeeld, zijn er wat shirtje wijder geworden door al het getrek maar dat hoort er ook een beetje bij.

Niet veel later wordt er gescoord uit een intrap: Robin legt de bal kort neer waarna Stef de verre hoek weet te vinden en zo Futsal Winsum op voorsprong weet te brengen. Wat een lekker gevoel geeft dat. Dit zetten we om in wilskracht. Zo laat Robin zien dat hij een ware buffel is en hij blijft maar gaan. Zo ook bij deze counter die hij op het laatste moment afgeeft bij de tweede paal. Daar bij de tweede paal gaat Stef helemaal gestrekt om de bal nog binnen te kunnen tikken. 3-5!

Vanaf dit moment draait de wedstrijd een beetje om. Futsal Winsum worden kegels en DVC is de bowlingbal. Het wordt wat onrustig maar hier gaan we verder geen woorden aan vuil maken.

DVC komt nog wel even terug door een schot wat via de binnenkant van de paal op het hoofd van Jorgen komt die wederom fantastisch staat te keepen. Jorgen wilt natuurlijk ook zijn goaltjes mee pikken. Maar dit mag je voortaan in het ander goal doen Jorgen!

Twee minuten daarna komt Gerbrand door op de rechterkant en geeft een strakke lage voorzet waar het neefje van Usain Bolt als stond te wachten op de bal. De stand is nu 4-6 met nog 10 minuten te gaan.
Dan is het een tijdje stil. Tot dat we in een situatie komen waar wij drie man in het veld hebben staan en DVC ook. Want ja een zodanige overtreding is geel waard en dan mag je van de scheidsrechter 2 minuten rust nemen. DVC heeft het helemaal gehad en schakelt niet meer om. Zo kunnen we counteren met Robin die de bal wederom op Stef geeft om de 4-7 binnen te slepen.

Hierna scoort DVC nog met een gelukje doordat een schot door de benen van de verdediging gaat. Maar de wedstrijd wordt dan toch echt in het slot gegooid door Robin Faber die tot nu toe al zijn counter acties heeft uitgespeeld. Dit keer maakt hij hem zelf af en doet dit foutloos. 5-8 en dit is dan ook de eindstand. Voetballen verleer je dus zeker niet. Wel moet je na een tijd stil staan toch weer even warm worden. Het scheelt dan weer dat we in de zaal spelen waar de temperaturen (en de gemoederen) hoog oplopen.

De gemoederen liepen hier en daar wat hoog op. Dit neemt niet weg dat we (verdiend) verder gaan in de beker.

Selectie:
Jorgen Kort
Tijl Zwart
Roderick Trip
Nick Lukassen (2x)
Stef Biemans (3x)
Gerbrand de Boer
Robin Faber (2x)
Luuk Knol (1x)

Vrijdag 21 december spelen we een tussenronde van de beker thuis tegen DWS Oosterpoort 4. Deze staan ongeslagen bovenaan in de 3e klasse. Een mooie uitdaging dus!
Onze eerstvolgende competitie wedstrijd is 7 december thuis tegen SV Bedum 2 om 22:00. De derby van het Noorden. U komt toch ook?