Futsal Winsum biedt spektakel tegen Urk

Futsal Winsum heeft vrijdagavond een zeer fraaie 11-4 zege geboekt op middenmotor Urk. Vooral in de laatste fase voor rust speelden de mannen van Marc Krüger echt geweldig. David Albert Villalta was met vijf treffers de grootste vorm.

Futsal Winsum kon de punten na de 8-2 nederlaag tegen Scagha ’66 uit Schagen goed gebruiken om weer wat meer afstand te nemen van de gevarenzone. De thuisploeg startte redelijk maar zag Urk na vijf minuten op voorsprong komen. De bal ging eerst op de paal en daarna tikte Klaas Jelle Romkes raak. De gasten troffen een minuut later weer de paal. De thuisploeg had het even moeilijk. Maar het was een eigen doelpunt van Riekelt Snoek die de Winsumers over het dooie punt hielpen. Hij schoot na een pass van Björn Schutter hard raak. De gastheren waren hierna helemaal los. Michiel van Bolhuis trof nog de paal, maar kort hierna liep Tim Hoff na een pass op maat van Albert Villalta de 2-1 binnen. De Noord-Groningers gingen door. Stefan Bultena strandde eerst nog op de doelman maar had bij de herkansing goed gezien dat de doelman de korte hoek open liet. Bultena bereidde hierna de 4-1 van David Albert Villalta voor die simpel kon binnen tikken. Urk was van slag, leverde de bal in bij David Albert Villalta die vervolgens met een fantastisch schot de kruising vond. De gasten deden wat terug via een vrije trap van Jelbert Loosman, maar daarna liet Reinder Haaksema ook zien prima een vrije trap te kunnen nemen. Hij schoot had binnen en bracht de stand op 6-2. Het was jammer dat Tim Hoff kort hierop goed voorbereidend werk van Haaksema niet kon belonen. Hij trof de lat. Het fel spelende Winsum kreeg vlak voor rust nog de 6-3 tegen uit een tien-meter-trap. Opnieuw was Loosman trefzeker.

In de tweede helft zette Urk aan en de bezoekers troffen direct de paal. Aan de andere kant ging de niet sterk spelende doelman van de bezoekers in de fout bij het uitverdedigen. Hij stelde David Albert Villalta in staan voor de 7-3 te zorgen. De bezoekers gingen met nog een kwartier te gaan risico nemen door een meevoetballende keeper in te zetten. Winsum kwam tien minuten lang vol in de verdrukking. En de bal wilde er mede dankzij goed keeperswerk van Reinder de Haan maar niet in voor de gasten. De beslissing viel toen Björn Schutter niet bestraft werd voor hands en in tweede instantie David Albert Villalta wist te bereiken die de bal in het lege doel schoof. Urk kwam nog even  terug dankzij een slimme goal van Klaas Jelle Romkes bij de tweede paal. Maar het was wederom David Albert Villalta die bal onderschepte en in het lege doel schoot.

Het duel was gespeeld en de bezoekers geloofden het wel. BjörnSchutter maakte de tiende van de avond voor Winsum wederom door eenonderschepping waarna het doel leeg was. Tim Hoff bepaalde de eindstand met een10-meter-trap op 11-4. Door de fraaie zege klimt Futsal Winsum naar de vijfdeplaats met 14 punten uit 11 wedstrijden. De ploeg van Marc Krüger hervat decompetitie op virjdag 26 januari met een thuiswedstrijd tegen Os Lusitanos uit Amsterdam.

Verslag door : Kornelis Prins