Voorbeschouwing Futsal Winsum – Os Lusitanos

Vrijdag 25 januari om 20:15 ontvangt Futsal Winsum in de eigen Ripperdahal de nummer vijf van de competitie Os Lusitanos uit Amsterdam. De wedstrijd zal geleid worden door de heer E. Draaijer en mevrouw G. Smid-Koerntjes.

1e divisie A

Futsal Winsum heeft eenmaal eerder tegen Os Lusitanos gespeeld. In speelronde 2 van dit seizoen won Futsal Winsum uit in Amsterdam knap met 3-4 en nam de drie punten mee naar Winsum. Momenteel staat het team uit Amsterdam o.l.v. international Mohammed Attaibi op een keurige 5e plaats met zestien punten uit twaalf wedstrijden, Winsum staat op een 7e plek met veertien punten uit elf wedstrijden. Mocht Winsum winnen dan gaan ze over Os Lusitanos heen op de ranglijst.

Eigen kracht

We zijn ondertussen al een half jaar actief in de 1e divisie A. In de eerste wedstrijden van het seizoen lieten we af en toe alles wat op ons af komen en voetbalden we soms met een klein beetje ontzag voor de tegenstander. Het team heeft daar stappen in gemaakt met als hoogtepunt de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop thuis tegen ZVV Urk (11-4). In die wedstrijd werd er met lef gevoetbald, stond iedereen tegen een fysiek sterkere tegenstander zijn mannetje en met een fantastisch resultaat als beloning. Hopelijk kunnen de spelers deze lijn in 2019 voortzetten.

Hoop

Waar Winsum in ieder geval hoop uit mag putten is dat Os Lusitanos dit seizoen nog maar vier punten heeft gehaald uit uitwedstrijden. Tegen LTC werd met 3-3 gelijk gespeeld en van nummer vier op de ranglijst Scagha’66 werd met 7-8 gewonnen. Futsal Winsum verloor onlangs nog met 8-2 van Scagha’66.

Het wedstrijdverslag is live te volgen via twitter @FutsalWinsum