Futsal Winsum stunt bij Hoornse Veerhuys

Futsal Winsum heeft vrijdagavond voor een geweldige verrassing gezorgd in de eerste divisie A door met 2-3 te winnen bij koploper Hoornse Veerhuys. Michiel van Bolhuis maakte twaalf seconden voor tijd de winnende treffer op het moment dat de thuisploeg met meevoetballende keeper op zoek was naar de winst.

Futsal Winsum reisde zonder de zieke aanvoerder Ulco Brinkhuizen af naar Hoorn. De gasten begonnen matig en stonden na 40 seconden achter. Een afstraffing dreigde heel even, maar de mannen van Marc Krüger herpakten zich snel. Na de openingsfase ging het veel beter en toen Deshly Storm (naast) en Stefan Bultena (redding keeper) kansen kregen, werd duidelijk dat er voor de Noord-Groningers best wat mogelijk was bij de lijstaanvoerder.

Reinder de Haan hield de bezoekers met enkele goede reddingen knap in de wedstrijd, maar aan de andere kant stapelden de mogelijkheden zich ook op. Tim Hoff zag een vrije bal gekeerd worden, David Albert Villalta punterde naast, Stefan Bultena vond geheel vrijstaand op rechts geen medespeler voor de goal en Michiel van Bolhuis schoot naast. De grootste kans was voor Tim Hoff. Op aangeven van Deshly Storm had hij een vrij doel voor zich, maar hij kwam niet lekker uit met zijn passen en schoof de bal naast.

Direct na rust schoot de thuisploeg uit een intrap snoeihard raak. De aansluitingstreffer die kort hierna viel was zeer belangrijk voor het moraal. Michiel van Bolhuis stak met een fraaie individuele actie het hele veld over. Zijn pass op Deshly Storm leek wat te scherp, maar hij wist de bal nog knap binnen te werken.

Het bleef een hele open wedstrijd met kansen aan beide kanten. Acht minuten voor tijd stond het weer gelijk. Deshly Storm ontsnapte op rechts en vond Tim Hoff bij de tweede paal die vallend de gelijkmaker binnen werkte.

Direct na de gelijkmaker kreeg het Hoornse Veerhuys een vrije bal te nemen. Het schot ging via De Haan en de paal weer terug het veld in en daar kwamen de gasten goed weg. In de absolute slotfase ging de koploper met meevoetballende keeper op zoek naar de winst. Dit leverde enkele hachelijke situaties op voor het doel van Reinder de Haan maar de Winsumers verdedigden goed. Winsum kreeg nog één mogelijkheid op een uitval. Tim Hoff draaide goed weg en daarna had Michiel van Bolhuis een vrij veld voor zich. Hij speelde breed op Hoff die een lastige hoek had en de bal voor gaf. Van Bolhuis zag de doelman en een verdediger naderen maar wist de bal, wellicht met wat hulp van de thuisploeg, ternauwernood over de doellijn te werken. In de luttele seconden die restten wist het Hoornse Veerhuys geen gevaar meer te stichten en zo kon Futsal Winsum drie welkome maar onverwachte punten bijschrijven. De zege werd uiteraard groots gevierd. Futsal Winsum speelt vrijdagavond thuis tegen Marlene 2 uit Heerhugowaard.

Verslag: Kornelis Prins