Futsal Winsum blijft aan winnende hand

Futsal Winsum heeft de fraaie zege bij koploper Hoornse Veerhuys afgelopen vrijdag een goed vervolg kunnen geven met winst op Marlene 2. In een niet al te spectaculaire wedstrijd had de thuisploeg de controle en dat resulteerde uiteindelijk in een 3-2 zege.

Futsal Winsum speelde zonder Martin Oudman die met een knieblessure kampt. In de beginfase waren er kansen voor Tim Hoff en Deshly Storm. Hoff zag zijn inzet van dichtbij gepareerd worden door de goalie van Marlene en Storm schot van dichtbij naast. Diezelfde Storm speelde halverwege de eerste helft wat slordig af toen hij er op links helemaal door was. Hij was tevens verantwoordelijk voor de fraaiste doelpoging van de wedstrijd. Na een schitterende pass van Michiel van Bolhuis door de lucht nam hij de bal in één keer op de slof, maar de goalie wist de inzet te keren.

In de 14e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. David Albert Villalta draaide fraai en behendig weg bij zijn tegenstander en legde goed terug op Stefan Bultena die beheerst binnen schoof. De ploeg uit Heerhugowaard verdedigde goed maar wist zelf weinig gevaar te stichten.

Na rust viel al snel de 2-0. Deshly Storm zette een fraaie actie in en punterde de bal  langs de doelman van Marlene. Tim Hoff was na een fraaie combinatie met Van Bolhuis dichtbij de 3-0 maar zijn inzet van dichtbij werd gekeerd. Hoff zag even later dat het opeens 2-1 stond toen hij een schot blokkeerde maar de bal daarna even kwijt was. Zijn tegenstander profiteerde en schoot hard raak. Een fout aan de kant van de gasten zorgde al snel weer voor een marge van twee treffers. De bal werd zo maar in de voeten van Stefan Bultena geschoven.  Het schot van Bultena werd nog gekeerd maar in de rebound was David Albert Villalta attent. De topscorer van Futsal Winsum kreeg hierna nog enkele kansen de wedstrijd te beslissen maar dat lukte niet. Vlak voor tijd deed Marlene nog wat terug maar de tijd was te kort om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen.

Zo kon Futsal Winsum drie hele belangrijke en verdiende punten bijschrijven en is Marlene 2 in de strijd om handhaving nu op zes punten gezet. De ploeg van Marc Krüger is ook de trotse koploper in de tweede periode. Leekster Eagles staat er qua verliespunten beter voor. Laat dat nou net de volgende tegenstander zijn. Komende vrijdag wordt er om 20.30 uur afgetrapt in het Sportcentrum in Leek.

Verslag: Kornelis Prins