Voorbeschouwing LTC – Futsal Winsum

Vrijdag aanstaande staat er een echte derby op het programma in de 1e divisie A. In de Peelohal in Assen nemen we het op tegen LTC. De wedstrijd begint om 20:30 en wordt geleid door de heren G.E. van der Meijden, C.S. Jager en B. van den Ham.

2017/18

Beide teams kennen elkaar erg goed. De afgelopen jaren werd vaak tegen elkaar gespeeld in de topklasse. Vorig seizoen streden beide teams vrijwel het gehele seizoen samen om het kampioenschap. De titelstrijd bleef spannend tot Futsal Winsum in een zenuwslopende wedstrijd na een 5-0 voorsprong in eigen huis met 5-4 wist te winnen van de Assenaren. LTC leek na een overwinning van ONR op Futsal Winsum op een woensdagavond alsnog kampioen te gaan worden. Hierna verloor LTC zelf van Boerakker en Cambuur waardoor Futsal Winsum uiteindelijk kampioen werd. Via de nacompetitie wist LTC alsnog te promoveren.

1e divisie A

Het team onder leiding van trainer Johan Meek staat op de achtste plaats met vijftien punten uit veertien wedstrijden. Futsal Winsum staat drie plaatsen hoger op de vijfde plek met twintig punten uit vijftien wedstrijden. Bij winst wordt LTC op acht punten achterstand gezet met nog één wedstrijd te goed. Aangezien het einde van de competitie nadert zal het bij verlies voor de Assenaren een lastige kluif worden om de aansluiting met de middenmoot (ZVV Urk, OS Lusitanos en Futsal Winsum) te behouden.

Recente resultaten

Futsal Winsum heeft zes punten gehaald uit de laatste drie wedstrijden. Er werd gewonnen van koploper Hoornse Veerhuys en de reserves van FC Marlène. Vorige week vrijdag werd tegen nummer drie Leekster Eagles nipt met 5-3 verloren. LTC heeft sinds de vorige ontmoeting met Futsal Winsum maar (één!) keer verloren. Tegen Hoornse Veerhuys werd het thuis 3-7 voor de Hoorners. Verder werd er twee keer gewonnen en werden de punten driemaal gedeeld.

De vorige wedstrijden tegen LTC waren, mede door de vele supporters van beide teams, vermakelijke potjes die elke keer gelijk op zijn gegaan. Bij winst is Futsal Winsum vrijwel zeker van handhaving in de 1e divisie A. Iedereen is van harte welkom om ons aan te moedigen in Assen.

20:30 Peelohal Assen