Futsal Winsum 5 wint ruim en grijpt koppositie

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover. Na een aantal weken stil te hebben gestaan, mochten we weer aantreden in onze thuishal waar Drs. Vijfje 18 op bezoek kwam. Dit was de tegenstander waar we vorig jaar van verloren hebben in de uitwedstrijd. Voorafgaand was er nog even twijfel of het door kon gaan omdat ze niet genoeg spelers zouden hebben. Uiteindelijk konden ze vijf man optrommelen en konden we gewoon spelen die avond.

Na dat het eerste wat uitliep door een te late tegenstander en scheidsrechter konden wij dan om 22:17 eindelijk beginnen onder leiding van de heer Wildeboer.

De tegenstander was met vijf man en al snel bleek dat er geen echte keeper in het goal stond. Onder het mom van ‘’keeper is geen keeper’’ zochten we dus ook snel de aanval op. Misschien een beetje tegen de verwachtingen in gezien de uitslag vorige keer, maar binnen 14 minuten staan we op een  5-0 voorsprong. Gezien de kwaliteiten van de tegenstander is de stand op dat moment niet heel gek.

Echter doet Drs. Vijfje 18 nog wel enigszins wat. Zodoende brengen ze de stand op 5-1. Dit zorgt er dan wel weer voor dat we weer wat scherper worden en nog even aanzetten.

In de tweede helft gaan we weer rustig door met het scoren want binnen enkele minuten is de stand 8-1 in het voordeel van Winsum! En weer zakken we wat af en weer scoort Drs. Vijfje 18. Maar met zo’n stand zal dit niet gelijk een bedreiging worden. De stand is 8-2 maar we hebben nog een aantal minuten te spelen. Futsal Winsum verslapt niet en blijft door drukken. Hierdoor wordt de eindstand vastgesteld op 11-2! Een prima resultaat ook al was de tegenstander niet compleet.

Door het winnen van deze wedstrijd staan we bovenaan in de competitie! Met twee wedstrijden minder gespeeld op de nummer 2 van de competitie staan we twee punten los! Aankomende vrijdag spelen we een uitwedstrijd tegen Oranje Nassau 1 om 20:50 uur. In de thuiswedstrijd wonnen we met 5-2.

Selectie:
Jorgen Kort
Roderick Trip (2x)
Stef Biemans (1x)
Tijl Zwart
Robin Faber (3x)
Nick Lukassen (2x)
Luuk Knol
Gerbrand de Boer
Silvan Groen (3x)