Voorbeschouwing Texel’94 – Futsal Winsum

Vrijdag staat de op een na laatste wedstrijd van het seizoen op het programma uit tegen Texel’94. De wedstrijd wordt gespeeld in het grootste dorp van het eiland, den Burg. Er zal om 20:45 afgetrapt worden in sporthal Ons Genoegen. De wedstrijd wordt geleid door de heren E. Moerbeek, R. Zahhaf en wedstrijdsecretaris A.R. Hoonderd. Het is de eerste keer dat Futsal Winsum een wedstrijd op Texel speelt.

1e divisie A

Met voor de meeste teams nog twee speelrondes te gaan zijn de eerste degradant en eerste promovendus al bekend. Sporting Harderwijk gaat het volgend jaar na één jaar 1e divisie weer in de topklasse proberen. Hoornse Veerhuys werd op 22 maart kampioen door met 8-0 te winnen van FC Marlene en speelt volgend seizoen na één jaar afwezigheid weer in de Eredivisie.

Futsal Winsum is ondanks de overwinning van vorige week nog steeds niet zeker van lijfsbehoud. Onderin kan het nog alle kanten op. De nummers vijf tot en met tien kunnen theoretisch allemaal nog op een nacompetitie plek eindigen. Een aantal concurrenten komen elkaar nog wel tegen waardoor het nog een heel spannend seizoenslot kan worden.

Bovenin zijn er nog drie teams in de race voor plek twee op de ranglijst. Texel’94 heeft de beste papieren met drie punten voorsprong op achtervolger Leekster Eagles. Leuk detail is dat er nog zeven teams, waaronder Futsal Winsum, in de race zijn voor de tweede periode en kans maken op promotie naar de Eredivisie.

Eerdere ontmoeting

Texel’94 wist eerder dit seizoen in Winsum met 1-3 te winnen. Deze overwinning hadden de eilandbewoners grotendeels te danken aan hun goede keeper en een spits in vorm. Texel’94 presteert dit seizoen uitstekend in thuiswedstrijden. Slechts twee keer wonnen ze niet in een thuiswedstrijd. Kansloos zijn we zeker niet, omdat wij onze punten voornamelijk gepakt hebben in uitwedstrijden. Het belooft wederom een mooie pot zaalvoetbal te worden.

Overnachting

Wij zullen met de selectie en een aantal toeschouwers overnachten in het StayOkay hotel in den Burg. Vanwege een evenement op Texel en op zaterdag voetballende spelers zullen wij met een groot gedeelte van de selectie de dag erna weer terug gaan naar Winsum.

De wedstrijd is live te volgen op twitter @FutsalWinsum