Winsum verliest op Texel

Winsum heeft vrijdagavond met 5-2 verloren van nummer 2, Texel ‘94.  Later op de avond kwam er nog goed nieuws voor de ploeg van Marc Krüger. Door de nederlaag van os Lusitanos uit Amsterdam zijn de Noord-Groningers zo goed als veilig in de eerste divisie.

Futsal Winsum was met een vrijwel complete spelersgroep en een groep supporters vertrokken naar het eiland. Alleen Stefan Bultena ontbrak wegens een skivakantie. De gasten begonnen uitstekend tegen de nummer twee van de ranglijst. Björn Schutter zag al snel een schot gekeerd worden door de uitstekende doelman van de thuisploeg. Verder kwamen Deshly Storm en Tim Hoff bij grote kansen niet tot scoren en raakte Reinder Haaksema uit een corner de lat. Als de bezoekers zorgvuldiger waren geweest, dan waren er nog veel meer kansen ontstaan.

Vlak voor rust sloeg de thuisploeg twee keer toe, waarbij de goals zeer ongelukkig tot stand kwamen. Zo tikte Martin Oudman de bal bij de 2-0 van dichtbij door de benen van doelman De Haan. Vlak voor rust bracht Tim Hoff de spanning terug. Hij schoot raak nadat een corner eerst nik op leek te leveren.

Na rust ging het al snel mis omdat de Winsumers de goals te simpel tegen kregen. Texel liep uit naar 5-1 en het duel was gespeeld. De ploeg van Marc Krüger bleef knokken voor een goed resultaat. Het team werd nog beloond met een de 5-2 van Björn Schutter. Daar bleef het uiteindelijk blij en de spelers konden zich opmaken voor een gezellig nachtje Texel. Later op de avond bleek dat Os Lusitanos verloren had. Dit betekent dat Futsal Winsum de slotdag van de competitie ingaat met een voorsprong van drie punten op de Amsterdammers die qua doelsaldo ook nog eens 23 treffers moeten goed maken. De ploeg van Marc Krüger sluit het seizoen vrijdag in de Ripperdahal af tegen Scagha ‘66 uit Schagen. Bij winst van Scagha ’66 wint deze ploeg de tweede periode. Pakken de Winsumers een punt of meer dan zij ze sowieso verzekerd van nog een seizoen in de eerste divisie.

Verslag: Kornelis Prins