Together Everyone Achieves More

Toen ik zo’n vier jaar geleden bij Futsal Winsum kwam, kwamen wij uit in de tweede klasse. 

Nu zo’n vier jaar later hebben wij met dames 1 al heel wat bereikt. Wij zijn twee keer gepromoveerd en komen dit jaar weer uit in de hoofdklasse, het ena hoogste niveau van Nederland. 

Ook zijn wij twee seizoenen geleden tot de kwartfinale van de beker (district Noord) gekomen. 

Wat onze kracht is? Het vertrouwen in elkaars kunnen, onze onvoorwaardelijke wil om te winnen en te werken voor elkaar, elke wedstrijd weer. Ook Frank, onze trainer heeft een groot aandeel in dit succes. Door Frank zijn fanatisme, zijn kennis en het vertrouwen wat hij in ons heeft, zijn wij zo ver gekomen. Frank en Futsal Winsum dames zou je haast in één adem noemen. Ik kan mij in ieder geval geen Futsal Winsum dames herinneren zonder Frank. 

In ons eerste seizoen in de hoofdklasse waren wij de underdog. Het kleine Winsum kwam immers net om de hoek kijken in de hoofdklasse. In het begin van het seizoen werden wedstrijden vaak met één goal verschil verloren, of werd er gelijk gespeeld. Er werden kansen genoeg gecreëerd, maar het afmaken hiervan ging moeizaam. Defensief daar in tegen zijn wij erg sterk en waren onze ingestudeerde spelhervattingen bij tijden dodelijk.

Voor die uitersten moest een oplossing worden gezocht. De losse delen moesten een geheel worden. Uiteindelijk hebben wij onze formatie gewijzigd. Na deze wijziging waren wij zoekende, maar al gauw merkten wij het verschil. Uit deze formatie konden wij meer halen en werden onze kwaliteiten beter benut. Dat bleek dan ook wel verder in het seizoen. Met snelle uitbraken en combinaties over de flanken. Er werden achterstanden omgebogen in overwinningen en dat smaakte naar meer! Aan het eind van het seizoen kregen wij zelfs complimenten van de trainer van de tegenstander hoe wij zijn gegroeid in het seizoen en hoe moeilijk het wij een tegenstander kunnen maken in de strijd om het kampioenschap. Winsum uit werd ineens als lastig beschouw. Hoe mooi in het dan ook dat wij ons hebben gehandhaaft in ons eerste jaar in de hoofdklasse en dit jaar daar weer in uit mogen uitkomen. 

Vanaf 13 augustus zijn wij weer volop in training en zijn er ook al een aantal oefenwedstrijden gepland. Dan zullen ook onze nieuwe versterkingen hun eerste minuten maken in het shirt van Futsal Winsum. 

Dan ben ik nog één ding vergeten. De steun van het publiek bij zowel de uit als thuis wedstrijden!

Zo’n vier jaar geleden, mochten wij blij zijn als er een handje vol mensen bleef zitten bij onze thuiswedstrijden. Nu zo’n vier jaar later spelen wij voor een tribune vol mensen en reizen er zelfs supporters mee om ons te bewonderen. En dat doet ons goed! Heel goed zelfs. Mede door jullie steun hebben wij afgelopen seizoen belangrijke punten bij elkaar gesprokkeld. Als ik namens het team mag spreken, hopen wij jullie dit seizoen weer terug te zien in onze thuishaven, de Ripperdahal! 

Ik heb ongelofelijk veel zin om dit seizoen weer het doel te verdedigen in het mooie blauw van Futsal Winsum. 

Tot in de Ripperdahal! 

Alinda Meijer