Futsal Winsum mag nu bekeren in Volendam

Futsal Winsum heeft vrijdagavond de tweede ronde van de landelijke beker bereikt. ONR uit Roden dat komend seizoen ook in de 1e divisie uitkomt, werd met 7-4 verslagen. De ploeg van Marc Krüger speelt over twee weken in de tweede ronde tegen eredivisionist Volendam.

Bij Futsal Winsum zijn Sander Roorda en Edu de Jonge Rosa in de selectie teruggekeerd en zijn Bauke Hoekstra en Frank Roorda nieuwe namen in de eerste selectie. Van de nieuwkomers stond alleen Sander Roorda aan de aftrap. Hij zorgde na drie minuten voor de openingstreffer toen de doelman van ONR de bal tegen hem aan schoot. De thuisploeg was vooral verdedigend erg lankmoedig en leed ook veel balverlies. Promovendus ONR kreeg daardoor in de eerste helft veel kansen. Na slordig balverlies van Ulco Brinkhuizen was het dan ook snel weer gelijk. De gastheren kwamen door een treffer van Reinder Haaksema opnieuw op voorsprong, maar gingen toch met een achterstand de rust in. Dit kwam enerzijds omdat de thuisploeg vlak voor rust de ene na de andere prachtige mogelijkheid miste. David Albert Villalta strandde meerdere keren op de doelman en Tim Hoff kopte net naast. De grootste kans was voor Reinder Haaksema. Hij ging samen met twee ploeggenoten op de keeper af, koos ervoor om zelf te schieten maar scoorde niet. Winsum kreeg het deksel op de neus in de counter en ging totaal onnodig met een 2-3 achterstand rusten.

Na de pauze zorgde Michiel van Bolhuis al snel voor 3-3 maar weer was de ploeg van Marc Krüger slordig en profiteerden de Drenten: 3-4. Gaandeweg de tweede helft pakte de thuisploeg het beter op. Vooral het blokje met Ulco Brinkhuizen, Reinder Haaksema, David Albert Villalta en aanspeelpunt Sander Roorda ging beter draaien. Het was dan ook geen wonder dat dit blokje verantwoordelijk was voor de gelijkmaker. Reinder Haaksema was de aangever en David Albert Villalta de afmaker. Björn Schutter zorgde op aangegeven van  Martin Oudman voor 5-4. Winsum was wel beter maar het duel was nog niet gewonnen. Reinder de Haan voorkwam met een sublieme redding een nieuwe gelijkmaker waarna de thuisploeg het duel in de slotfase besliste. Albert Villalta stelde Haaksema in staat de 6-4 te maken. Het slotkakkoord was voor Tim Hoff. Hij tikte de 7-4 binnen na een goede assist van Deshly Storm.

Winsum start de competitie vrijdag in eigen huis tegen Marlene 2 uit Heerhugowaard. De aftrap is om 20.30 uur.

Verslag geschreven door Kornelis Prins