Futsal Winsum vrouwen 1 trapt seizoen af met dubbele cijfers

Futsal Winsum vrouwen 1 is de competitie uitstekend begonnen. Onder de bezielende leiding van trainer Frank Krüger werd in de Ripperdahal het tweede team van Nieuw Roden met een monsterscore van 10-0 aan de kant gezet.

Vanaf het eerste fluitsignaal gaf Winsum gas om zo Nieuw Roden onder druk te zetten. Gevolg hiervan was een rommelige start van de wedstrijd maar resulteerde desondanks wel in een goal van de Winsumer dames. Na een mooie breedtepass van Rozemarijn Zijlstra kon Pascall Spieker aantekenen voor de 1-0. Ook de tweede treffer kwam voor rekening van Pascall. Ditmaal werd ze met een splijtende pass van Elsbeth de Haan over de linkerzijde vrij gespeeld en kwam een-op-een tegenover de keepster van Nieuw Roden te staan. Met een fijne lob wist ze de bal langs de doelvrouw te wippen. Ondanks de twee snelle goals bleef Winsum de aanval zoeken. Door goed druk te zetten werd de bal vlak voor het doel van Nieuw Roden veroverd door Annelinde Tent die vervolgens Leonie Eissens kon inspelen en zij beheerst de 3-0 binnen kon schieten. Niet lang daarna was het Rosanne Datema die voor de vierde goal van Winsum zorgde. Nieuw Roden, dat niet op volle oorlogssterkte naar Winsum was gekomen, wist tegen de verwachtingen in geen vuist te maken tegen Winsum. Op de momenten dat Nieuw Roden toch door wist te breken verdedigde Alinda Meijer het doel van Winsum met verve.

Na een korte pauze was het weer Pascall die als eerste het doel vond. Na een goeie aanval via de linkerzijde kwam ze oog in oog met de keepster en schoot de bal in de verre hoek binnen. Net als in de eerste helft scoorde ze ook in de tweede helft het tweede doelpunt en bracht ze de stand op 6-0. Ook Karin de Haan, Julia Vroom Verelst en Annelinde Tent wisten vervolgens het net te vinden en krikten zo de stand op naar 9-0. Uiteindelijk was het Rosanne die vlak voor het laatste fluitsignaal de eindstand bepaalde. Na een goed uitgevoerde aanval over de rechterzijde wist zij met een hard schot voor het laatst de keepster van Nieuw Roden te passeren en de 10-0 op het scorebord te zetten.

De dames van Winsum zetten de competitie over een ruime week voort met een uitwedstrijd in Damwald. Op maandag 23 september wordt daar om 21:30 uur gespeeld tegen Broekster Boys vrouwen 1.

Verslag: Annelinde Tent