Futsal Winsum VR1 trekt aan het langste eind in duel met Sint Annaparochie

Het team van Futsal Winsum vrouwen 1 heeft ook de tweede competitiewedstrijd weten te winnen. Laat op de dinsdagavond stond de uitwedstrijd tegen de dames van Sint Annaparochie op het programma.

Beide ploegen starten de wedstrijd met veel energie en er werd zowel door Winsum als door Sint Annaparochie met veel druk naar voren gespeeld. Dit resulteerde snel in de eerste goal voor Winsum. Door goed druk te zetten werd de bal op de helft van Sint Annaparochie veroverd en kon Karin de Haan de 0-1 binnenschieten. De scheidsrechter liet snel na de eerste goal merken niet gediend te zijn van het soort voetbal dat werd gespeeld en deelde een gele kaart uit aan Winsum. Hierdoor kwam de ploeg kort met een speler minder te spelen. Sint Annaparochie wist van dit voordeel te profiteren en kon de stand op 1-1 brengen.

Niet lang daarna kon Sint Annaparochie zelfs op voorsprong komen. Door slecht verdedigend spel aan de kant van Winsum belande een lange bal van de keepster van Sint Annaparochie in de voeten van de spits die de 2-1 binnenschoot.

Na rust wist Winsum zich te herpakken en kregen de dames weer meer controle over de wedstrijd. De verdediging van Sint Annaparochie werd op momenten goed onder druk gezet waardoor de bal door Leonie Eissens voor het doel van Sint Annaparochie veroverd kon worden. Haar schot op doel zag ze in eerste instantie gekeerd worden door de keepster. Die wist de bal echter niet klemvast te houden waardoor Leonie in tweede instantie wel de bal in het doel kon schieten, 2-2.

Ook St. Annaparochie bleef dreigend in de aanval en kon wederom op voorsprong komen. Een schot voor het doel van Winsum langs belande in de kluts en uiteindelijk in de goal van Winsum waardoor Winsum tegen een 3-2 achterstand aankeek.

Zowel Winsum als st. Annaparochie speelden voor de winst en weer was het de scheidsrechter die van zich liet gelden door opnieuw een gele kaart uit te delen aan Winsum. Dit keer wist Winsum zich echter goed stand te houden met een man minder. Na het uitzitten van de twee minuten met een speelster minder ging Winsum op zoek naar de gelijkmaker. Een snelle counter van Winsum bracht Leonie van der Werf met bal voor het doel van Sint Annaparochie. Ze hield het hoofd koel en speelde de bal op links af op Leonie Eissens die zo de 3-3 kon scoren. Uiteindelijk was het Winsum die aan het langste eind trok en vlak voor het eind van de wedstrijd de eindscore wist te noteren op 3-4. Een intrap aan de zijkant werd voor het doel gegeven en rustig ingetikt door Leonie van der Werf.

De dames van Winsum zullen even moeten wachten op de volgende competitiewedstrijd. Over ruim twee weken, op vrijdag 18 oktober a.s. staat de uitwedstrijd tegen Drs. Vijfje VR2 op het programma. De wedstrijd start om 19:00 uur.