Futsal Winsum VR1 lijdt eerste nederlaag van het seizoen

De dames van Winsum 1 zijn vrijdagavond tegen de eerste nederlaag in de competitie aangelopen. In de Ripperdahal was Exstudiantes vrouwen 1 met 5-2 te sterk.

In de eerste helft waren de twee ploegen aan elkaar gewaagd maar werden er weinig echte kansen gecreëerd.

Na een ietwat kleurloze eerste helft vielen alle doelpunten in de tweede helft. In een kort tijdsbestek wist Exstudiantes plots driemaal tot scoren te komen. Winsum had deze opdonder blijkbaar nodig om zelf ook het net te kunnen vinden. Pascall Spieker en Elsbeth de Haan wisten voor Winsum met twee doelpunten goed te reageren op de snelle goals van Exstudiantes en brachten daarmee in één keer de spanning weer terug in de wedstrijd. Met nog maar 5 minuten te spelen voelde Winsum dat er nog punten uit het duel gesleept konden worden en werd er met meer risico gespeeld, opzoek naar de gelijkmaker. Helaas pakte dit verkeerd uit voor Winsum en ontstond er meer ruimte voor Exstudiantes om nog twee keer tot scoren te kunnen komen en zo de eindstand te bepalen op 5-2.

Een lesje effectiviteit van Exstudiantes resulteerde in de eerste nederlaag voor de dames van Winsum. Volgende week hebben ze de mogelijkheid om zich weer te herpakken tegen Drachtster Boys vrouwen 2. Om 21:00 uur wordt er dan afgetrapt in Drachten.