Futsal Winsum wint in slotseconden: 4-5

Futsal Winsum heeft vrijdagavond het belangrijke uitduel tegen IFC Zwolle met 4-5 gewonnen. Tim Hoff maakte in de allerlaatste seconden de winnende treffer uit een 10-meter-trap.

Zwolle stond onder Winsum en winst was noodzakelijk om weer wat lucht te krijgen op de ranglijst.

De Noord-groningers kwamen in de fraaie Landstede-hal op voorsprong door een treffer van Stefan Bultena.  Zijn inzet belandde in de uiterste hoek. De gelijkmaker viel uit een strafschop na een vermeende handsbal van Deshly Storm. Bjorn Schutter schoot op fraaie wijze de 1-2 binnen en dat was ook de ruststand. Stefan Bultena raakte nog wel de paal maar ook aan de andere kant waren er veel kansen en moest doelman Reinder de Haan vaak in actie komen.

Winsum speelde direct na rust prima maar vergat de trekker over te halen. Dat kwam de ploeg van Marc Kruger duur te staan want terwijl de Winsumers eigenlijk moesten uitlopen, lag opeens de gelijkmaker achter De Haan. Het werd nog erger toen Michiel van Bolhuis een afstandsschot licht van richting veranderde en De Haan meteen kansloos was. Uit een ingestudeerde corner voel de gelijkmaker. Martin Oudman schoot met buitenkant rechts raak.

In de spannende slotfase deelde arbiter Ras opnieuw een strafschop uit voor een handsbal. Dit keer lag de bal tussen een aanvaller en Bauke Hoekstra in en was de straf veel te zwaar.

Winsum moest in de laatste minuten aan de bak. De bal wilde er lange tijd niet in. Zo raakte Bjorn Schutter uit een intrap de binnenkant van de paal.

In de laatste minuut kwam het toch nog goed. Tim Hoff schoot met nog een minuut op de klok de gelijkmaker binnen. Daarna golfde het duel op en neer. Bauke Hoekstra kreeg vlak voor tijd de kans op de winnende treffer maar hij mikte naast. Hij werd op weg naar de goal echter gehinderd en omdat dit de zesde overtreding van de Zwollenaren was, kregen de gasten een 10-meter-trap. Tim Hoff mikte met nog minder dan tien seconden op de klok naast. Het leek gebeurd maar na de uitgooi van de doelman van de thuisploeg maakte de spits hands. De bal ging opnieuw op tien meter en nu mikte Hoff wel raak. Winsum ging dus alsnog met drie punten naar huis en heeft nu zes punten uit zes duels. Volgende week is een andere promovendus ONR uit Roden de tegenstander.