Voorbeschouwing Futsal Winsum – Leekster Eagles

Aankomende vrijdag staat de wedstrijd tegen koploper Leekster Eagles op het programma. De aftrap is om 20:30 in de Ripperdahal en staat onder leiding van de heren scheidsrechters G. Gils, E.M. van der Hoek en R. van Gils.

1e divisie A

Leekster Eagles deelt momenteel de eerste plaats samen met Texel 94 en Excelsior ’31 uit Rijssen. Op papier kan je wel stellen dat Leekster Eagles kampioenskandidaat nummer 1 is. Futsal Winsum staat er na een goede eerste wedstrijd minder goed voor dan de gasten. Dankzij vier behaalde punten uit de laatste twee wedstrijden zijn we gelukkig weer opgeklommen naar een ‘’veilige’’ achtste plek.

Vorig seizoen

Statistisch gezien is Leekster Eagles misschien wel één van de moeilijkste tegenstanders voor de Winsumers. De afgelopen twee jaar werd er twee keer in competitieverband verloren en één keer vriendschappelijk. Gezien de laatste ontmoeting met de Leeksters werd duidelijk dat wij het ze knap lastig kunnen maken. Tot de laatste minuten bleef het spannend waar we uiteindelijk aan het kortste eind trokken; 5-3.

Blessureleed

Het gehele seizoen heeft de selectie al te maken met in bijna alle wedstrijden één of meerdere blessuregevallen. Het succes van vorig seizoen, een zesde plek op de eindklassering, was toch wel dat de gehele selectie het seizoen door is gekomen met vrijwel geen blessures (en schorsingen). Voor vrijdag lijkt het de goede kant op te gaan om op volle oorlogssterkte aan te treden.

Kom ons supporten!

Door een ietwat, om het zo maar te zeggen, apart wedstrijdschema is dit pas de derde thuiswedstrijd van het seizoen. Laten we er met zijn allen een mooie en sfeervolle wedstrijd van maken zoals alleen in Winsum kan. Aftrap 20:30. Tot dan!

Programma 22-11-2019

19:00 Futsal Winsum VR1 – S.V. Ens 1

20:30 Futsal Winsum 1 – Leekster Eagles 1

22:00 Futsal Winsum 2 – ZVV Delfzijl 1