Futsal Winsum VR1 krijgt deksel op de neus tegen S.V. Ens VR1

Afgelopen vrijdag stond de thuiswedstrijd tegen S.V. Ens op het programma. Nadat een week eerder nog gelijk gespeeld werd in en tegen Ens was het zaak om nu wel te winnen.

Winsum liet de eerste helft redelijk voetbal zien maar wist niet echt gevaarlijk te worden. Aanvallend werd er weinig daadkracht getoond. De doelpogingen van Winsum konden vrij eenvoudig door de keepster van Ens ongedaan gemaakt worden. Daar waar Winsum verzuimde te scoren, wist Ens het doel vlak voor rust wel te vinden. Een corner vanaf de rechterkant kon eenvoudig worden ingetikt door een speelster van Ens die alle vrijheid kreeg voor het doel. Er werd haar geen strobreed in de weg gelegd en de 0-1 kon Winsum zichzelf aanrekenen.

In de tweede helft werd er meer druk uitgeoefend door Ens. Wederom mocht Winsum het zichzelf echter aanrekenen dat Ens een tweede doelpunt kon scoren. Winsum reageerde niet adequaat op een vrije bal die ze kregen op de helft van de tegenstander. Vijf seconden streken voorbij en de bal werd niet aan het rollen gebracht waardoor de kans verkeken was. Ens reageerde hierop vervolgens wel op de enige juiste manier door wel snel te handelen. Door het snelle omschakelen konden ze de 0-2 scoren. Gelukkig wist Winsum hierna aansluiting te vinden door zelf te scoren. Een vrije bal vlak voor het doel van Ens kon hard ingeschoten worden door Annelinde Tent. Deze aansluiting was echter van korte duur toen Ens uit een corner de 1-3 wist te scoren. Wederom kreeg Winsum weer de gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen. Karin de Haan kon wegdraaien bij haar tegenstander en de 2-3 scoren. Met nog een paar minuten te gaan was er helaas te weinig tijd om een gelijkmaker te scoren. Als Winsum daadkrachtiger was geweest had er mogelijk meer ingezeten. Helaas hebben de dames het verlies nu aan zichzelf te danken.

De eerstvolgende wedstrijd voor Winsum is een bijzondere. Vrijdag wordt er namelijk voor de beker tegen het tweede team van Winsum gespeeld. Winsum zal dus sowieso een ronde verder komen in de beker maar welke van de twee ploegen de gelukkige is zal vrijdag blijken. Om 19:00 uur wordt er afgetrapt, uiteraard in Winsum.