Futsal Winsum VR1 bekert verder ten koste van Winsum VR2

Het team van Winsum vrouwen 1 heeft vrijdag met 1-3 gewonnen van het tweede damesteam van Winsum. Onder leiding van Michiel van Bolhuis wist het tweede zich kranig te weren.

De eerste helft verliep stroef. Winsum 2 zakte in en Winsum 1 had daar geen antwoord op. Een gebrek aan creativiteit en snelheid leverde weinig echte kansen op voor het eerste en aan de andere kant moest het oppassen voor de snelle counters van het tweede. Het was Pascal Spieker die er toch voor zorgde dat er voor rust een goal werd gemaakt. Een schot op doel werd niet goed weggewerkt waardoor Pascal in tweede instantie raak kon schieten.

In de tweede helft ging het bij het eerste wat beter draaien. Met een harde punter kon Leonie van der Werf de 0-2 maken. Niet veel later wist het tweede aansluiting te vinden door een goal van Jasmin Elmont. Uiteindelijk was het Elsbeth de Haan die voor het eerste de score wist uit te breiden naar 1-3 en daarmee de eindstand te bepaalde.

Aanstaande vrijdag hervat Winsum de competitie weer met een pittige wedstrijd tegen het eerste team van Libertas.