Futsal Winsum VR1 verliest eerste wedstrijd van het nieuwe jaar

Futsal Winsum vrouwen 1 heeft de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft verloren. In het duel tegen het eerste team van Broekster Boys ging de ploeg van Frank Krüger met 1-2 onderuit in eigen huis.
Futsal Winsum was vooraf eigenlijk aan haar stand verplicht om te winnen. Winsum begon het nieuwe jaar vanaf een vierde plaats terwijl Broekster Boys vanaf de voorlaatste plaats startte.

Ondanks de energie die Winsum vanaf de aftrap in de wedstrijd stak lukte het niet om grip te krijgen op haar eigen spel. Na een kleine 10 minuten spelen werd dit pijnlijk duidelijk bij een corner voor Broekster Boys. Een tamelijk ongevaarlijke bal werd rechtstreeks voor het doel gegeven en via het bovenbeen van Annelinde Tent in eigen goal gewerkt. Winsum mocht af en toe de handen dichtknijpen dat de score niet verder werd uitgebreid door Broekster Boys. Door uitstekend keeperswerk van Alinda Meijer kwam Winsum een aantal keer goed weg. Gelukkig kon Rozemarijn Zijlstra vlak voor rust de aansluiting vinden. Op aangeven van Elsbeth de Haan wist zij de 1-1 te maken.

Na de rust probeerde Winsum de wedstrijd naar zich toe te trekken. Helaas kwam het op vele vlakken steeds net te kort en de kansen die wel gecreëerd werden, werden goed onderschept door de keepster van Broekster Boys. Aan de andere kant was het echter wel raak en was de misère voor Winsum compleet. Via de hand van een speelster van Broekster Boys werd de 1-2 gemaakt en de scheidsrechter keurde deze tot overmaat van ramp niet af.

7 februari heeft Winsum de kans om de nasmaak van de zeperd van vrijdag weg te werken. Dan wordt tegen het tweede team van zv Libertas gespeeld in De Westereen.