Futsal Winsum wint cruciaal duel

Futsal Winsum heeft vrijdagavond de cruciale uitwedstrijd tegen Marlene 2 met 5-7 gewonnen. 

De selectie van trainer Marc Kruger reisde naar Heerhugowaard af zonder de routiniers Ulco Brinkhuizen en Sander Roorda. De belangen waren vooraf groot. Winsum moest de kloof op Marlene 2, een concurrent in de strijd om degradatie, zien terug te brengen tot twee punten. Bij verlies zou Futsal Winsum een achterstand van acht punten op de veilige achtste plek oplopen.

Winsum startte uitstekend in Noord-Holland. Al binnen een minuut tikte Stefan Bultena na een actie van David Albert Villalta de openingstreffer binnen. Na vijf minuten was het opnieuw raak. Deshly Storm was de aangever en Michiel van Bolhuis rondde beheerst af. Binnen tien minuten was het 0-4. Eerst schoot David Albert Villalta de bal in de kruising en daarna schoot Reinder Haaksema uit een intrap in de korte hoek raak. Nadat Marlene 2 even wat terug deed, was het David Albert Villalta die na een scrimmage als eerste de bal vond en met links raak schoot. Hij bepaalde de ruststand op 1-5.

Na rust was het meteen weer raak. Martin Oudman schoot een intrap binnen. De 1-7 kwam van Tim Hoff die na een inzet van Reinder Haaksema goed positie koos bij de tweede paal. 

Marlene 2 zette alles op alles en ging met meevoetballende keeper spelen. Winsum kwam nog in de problemen maar de marge bleek uiteindelijk groot genoeg. Er kon een belangrijke 5-7 zege worden bijgeschreven. Winsum speelt over twee weken de belangrijke thuiswedstrijd tegen Scagha ’66 uit Schagen. Er zijn nog tien speelrondes te gaan waarbij de ploeg van Marc Kruger nog zeven keer thuis speelt.

Verslag: Kornelis Prins