Futsal Winsum vrouwen 1 uitgeschakeld in de beker na strafschoppen.

Verliezen is nooit leuk maar Futsal Winsum vrouwen 1 heeft vrijdagavond even gevoeld hoe het ene verlies toch een stuk zuurder kan voelen dan het andere. In de kwartfinale van de beker werd in eigen huis gelijk gespeeld tegen het lager geklasseerde Drachtster Boys vrouwen 3. Na 50 minuten spelen moesten strafschoppen de winnaar bepalen.

Vanaf het begin van de wedstrijd lag het initiatief bij het team van Frank Krüger. Er werden een aantal mooie kansen gecreëerd maar telkens lag de keepster van Drachtster Boys dwars. Kort voor rust liet Drachtster Boys wel even zien hoe het moet. De spits werd aangespeeld, wist handig weg te draaien en raak te schieten, 0-1.

Na rust ging Winsum op zoek naar de gelijkmaker. Na een kleine tien minuten spelen viel die ook. Op aangeven van Leonie van der Werf over de rechterzijde van het veld kon Annelinde Tent met een goed geplaatst schot de keepster van Drachtster Boys dit keer wel passeren. Niet veel later luidde een goed uitgevoerde aanval wederom over rechts vervolgens de voorsprong in voor Winsum. Annick de Vries kon op aangeven van Elsbeth de Haan de 2-1 maken. Met nog een kleine vijf minuten te spelen moest Drachtster Boys alles op alles zetten om de achterstand weer weg te poetsen. De keepster werd gewisseld voor een meevoetballende keepster om zo de laatste minuten vol druk te zetten op Winsum. Winsum werd op eigen helft teruggeduwd en het was billenknijpen geblazen terwijl de tijd tergend langzaam voorbij kroop. Verdedigend wist Winsum goed tegen het aanvalsoffensief van Drachtster Boys een vuist te maken. Toch kon Drachtster Boys in de allerlaatste seconden op wonderbaarlijke manier een gaatje vinden en alsnog de gelijkmaker scoren.

In de noodzakelijk geworden strafschoppenserie die volgde begon Winsum direct met een misser. Drachtster Boys wist haar strafschoppen wel alle drie raak te schieten en daarmee was het bekeravontuur voor Winsum over.

Vrijdag gaat de competitie weer verder en speelt Winsum om 20:00 uur tegen het tweede team van Z.V. Libertas in De Westereen.