Futsal Winsum vrouwen 1 betreedt top 3 competitie na winst op Libertas vrouwen 2.

Er waren afgelopen vrijdag alleen maar lachende gezichten te zien bij Winsum. Door de 3-2 overwinning op Libertas vrouwen 2 is de ploeg van Frank Krüger een plekje gestegen op de ranglijst en staat het nu op een keurige derde plaats in de competitie.

Het was Winsum die na ruim tien minuten spelen de score wist te openen. Een ingestudeerde situatie werd in eerste instantie slordig uitgevoerd maar met wat geluk kon in tweede instantie Annelinde Tent alsnog scoren, 1-0. Vrij onverwacht wist Libertas kort daarna ook het net te vinden. Dom balverlies van Winsum leidde de gelijkmaker in voor de Friezinnen. Met nog een kleine tien minuten te spelen in de eerste helft was het Leonie Eissens die op aangeven van Pascal Spieker hard raak kon schieten en Winsum weer op voorsprong zette.

Na de rust was het wederom het duo Leonie en Pascal dat elkaar goed wist te vinden. Een perfect uitgevoerde aanval over de rechterzijde van het veld resulteerde uiteindelijk in een assist van Pascal Spieker op Leonie Eissens. Leonie schoot opnieuw hard raak. Libertas wist nog de aansluiting te vinden door de 3-2 te scoren en liet zelfs een grote kans op de gelijkmaker in de slotseconden liggen, waardoor Winsum opgelucht kon ademhalen bij het laatste fluitsignaal.  

Volgende week is een belangrijke week voor Winsum. Dan zal in het duel met Exstudiantes vrouwen 1 bepaald worden of Winsum de derde plek behoud. Exstudiantes dat na afgelopen vrijdag de derde plaats aan Winsum moest afstaan zal in ieder geval alles op alles zetten om de derde plaats weer van Winsum te heroveren.