Futsal Winsum vrouwen 1 toont veerkracht en wint van Exstudiantes vrouwen 1.

Het eerste team van Futsal Winsum heeft afgelopen vrijdag goede zaken gedaan in Groningen. In een enerverend duel met Exstudiantes vrouwen 1 behaalde het team van Frank Krüger een mooie 2-4 overwinning.

Al na een kleine twee minuten spelen was het Winsum dat op een 0-1 voorsprong kwam. Een sterke individuele actie van Trienke de Haan over de linkerkant van het veld eindigde in een snelle goal. Ondanks deze openingsgoal was het voornamelijk Exstudiantes dat het doel van Alinda Meijer een aantal keer veelvuldig onder vuur nam. Met een paar fraaie reddingen hield de goalie van Winsum het salvo van Exstudiantes tot aan de rust goed tegen.

Na een korte pauze wist Exstudiantes wel twee keer het net te vinden. Na een goede kapbeweging kon de spits van Exstudiantes aantekenen voor de gelijkmaker. Niet lang daarna werd een goede voorzet via het been van een Winsum speelster voor de tweede keer het doel in gewerkt en keek Winsum plots tegen een 2-1 achterstand aan. Wellicht had Winsum deze opdonder nodig om zichzelf weer te herpakken want niet lang daarna werd een vrije bal hard in de kruising geschoten door Annelinde Tent. Winsum hervond door deze gelijkmaker weer de juiste energie en ging opzoek naar nog meer goals. Met nog tien minuten te spelen gebeurde dit dan ook. Het was weer Trienke de Haan die haar team op voorsprong bracht. Een voorzet van haar zus Elsbeth de Haan schoof ze koel in de verre hoek van het doel. Exstudiantes miste een aantal keer de scherpte voor de goal die Winsum wel had. Flink wat ballen belanden naast het doel van Winsum en echt gevaarlijk zoals het in de eerste helft was, werd het voor Winsum niet meer. Uiteindelijk was het Trienke de Haan die met haar derde goal van de avond voor de eindstand zorgde. Een goede individuele actie over de rechterkant van het veld leverde haar een hattrick op en daarmee bepaalde ze tevens de eindstand op 2-4.

Met de overwinning loopt Winsum uit op Exstudiantes en zit daarmee steviger in het zadel op de derde positie in de competitie. Aanstaande vrijdag wordt er tegen de nummer twee van de competitie gespeeld, Drachtster Boys vrouwen 2. Bij winst wordt de afstand met Drachtster Boys verkleind tot drie punten. Om 19:00 uur wordt er afgetrapt in de Ripperdahal.