Futsal Winsum vrouwen 1 – Een terugblik op een succesvol seizoen met een onverwacht einde

Dat een veelbelovend en doorgaans goed verlopen seizoen zo zou eindigen was aan het begin van 2020 ondenkbaar. Toen was het coronavirus nog ver weg van Winsum. Nu we allemaal al een tijdje thuis zitten is er genoeg tijd voor een terugblik op het afgelopen seizoen welke plots ten einde kwam.

Het team van Frank Krüger maakte zich in september 2019 op voor de start van het tweede seizoen in de hoofdklasse. Het eerste seizoen wist Winsum zich met hangen en wurgen te handhaven in de hoofdklasse.

Zoals gebruikelijk startte het seizoen met de bekerwedstrijden. Na winst op respectievelijk Appingedam en het tweede team van Futsal Winsum werd Futsal Winsum vrouwen 1 in de kwart finale uitgeschakeld door Drachtster Boys vrouwen 3. Na een gelijke stand moest Winsum het afleggen in een reeks penalty’s.

In de tussentijd was ook de competitie van start gegaan. Deze startte voortvarend met een klinkende overwinning op het tweede team van Nieuw Roden. Met maar liefst 10-0 werd de start van het seizoen ingeluid. Ook de tweede en derde wedstrijd werden gewonnen van St. Annaparochie (3 – 4) en van het tweede team van Drs. Vijfje (0 – 2). Met het vallen van de bladeren begon Winsum echter in een dipje te raken. Op rij werden er vier wedstrijden verloren en één wedstrijd gelijk gespeeld. Gelukkig wist Winsum de rug weer te rechten bij het intreden van de winter. Waar aan het begin van het seizoen nog met 10-0 werd gewonnen van Nieuw Roden vrouwen 2 werd in de uitwedstrijd met veel pijn en moeite een krappe 3 – 4 overwinning uit het vuur gesleept.

Met vier overwinningen, vier verliezen en één gelijkspel stond Winsum halverwege de competitie er prima voor. Deze koers stemde positief voor de tweede seizoenshelft. En de tweede seizoenshelft bleek uiteindelijk ook een succes voor Winsum. Er volgde slechts nog één zeperd toen er onnodig met 1 – 2 werd verloren van Broekster Boys. Dit bleek uiteindelijk de laatste verloren wedstrijd van het seizoen te zijn. Achtereenvolgend werd er twee keer gewonnen van het tweede team van Libertas (3 – 5 en 3 – 2) en zelfs Exstudiantes werd met 2 – 4 verslagen van wie Winsum aan het begin van het seizoen nog redelijk kansloos verloor met 2 – 5. Met deze overwinning veroverde Winsum zelfs de derde plek in de competitie van Exstudiantes. Een week later wist Winsum gelijk te spelen tegen Drachtster Boys vrouwen 1. Ook van dit team verloor Winsum in de eerste seizoenshelft nog met 1-6. Met nog drie wedstrijden te gaan was het einde van de competitie bijna in zicht. Helaas kon er nog één van deze drie wedstrijden gespeeld worden. Op 9 maart werd de laatste wedstrijd gespeeld en met 2-6 gewonnen van Broekster Boys. Slechts twee dagen later werd de voetbalcompetitie vanwege het coronavirus stopgezet.

Ondanks dat het er een abrupt einde aan het seizoen 2019/2020 kwam, kan er met een goed gevoel worden teruggekeken op een succesvol seizoen waarbij de verwachtingen werden overtroffen. Met een positief doelsaldo van 17 eindigde Winsum op de derde plek. Er waren slechts twee andere teams die ook een positief doelsaldo wisten te behalen. Het belooft veel goeds voor een volgend seizoen al is het nog onbekend wanneer dat precies van start zal gaan. Belangrijkste is dat we allemaal in goede gezondheid blijven.