Futsal Winsum start bekertoernooi met 8-0 overwinning.

Nadat de voetbaljaargang van 2019 – 2020 abrupt ten einde kwam vanwege het Coronavirus stond afgelopen maandag de eerste officiële wedstrijd weer op het programma. Na drie maanden volledige lockdown kon er aan het begin van de zomer weer gevoetbald worden zij het met de nodige aanpassingen en behalve een enkele oefenwedstrijd was er ruim 5 maanden nergens om gespeeld.

In ieder geval ging het maandag weer eens om het ‘echie’. Op het programma stond de eerste bekerwedstrijd tegen Golden Oldies vrouwen 1. Een lager geklasseerde ploeg maar voor Winsum een onbekende club en team.

Het spel van Winsum was her en der slordig en onrustig. Desondanks had Winsum geen partij aan de tegenstander. Na een kleine 10 minuten spelen kon Leonie van der Werf op aangeven van Annelinde Tent de score openen. Niet veel later was het Rosanne Datema die de score wist uit te breiden. Na lang blessureleed speelde zij weer haar eerste officiële wedstrijd en liet zich met twee doelpunten direct gelden: 0-3. Ook Karin de Haan kon voor rust nog een duit in het zakje doen en wist nota bene met een schot achter haar standbeen langs het vierde doelpunt te maken.  

Na een korte pauze ging Winsum verder waar het gebleven was. De score werd nog eens uitgebreid naar 0 – 7 door respectievelijk Leonie van der Werf en tweemaal Trienke de haan. Met uiteindelijk een 0 – 8 op het scorebord lijkt het erop dat er ergens in de doelpunten administratie een goaltje is gemist. Niettemin een prima uitslag.

Vrijdag 11 september start de reguliere competitie. Winsum treft dan thuis een oude bekende: Z.V. Libertas vrouwen 2. De aftrap is om 19:00 uur.