Futsal Winsum bekert verder na strafschoppen

Futsal Winsum heeft vrijdagavond tegen koste van Futsal Dragten de tweede ronde van de landelijke beker bereikt. De ploeg van Marc Krüger bungelde op de rand van uitschakeling maar nam de strafschoppen uiteindelijk beter dan de Friezen.

Futsal Winsum speelde voor het eerst sinds maart weer een officiële wedstrijd. De selectie is behoorlijk veranderd. Ulco Brinkhuizen, Martin Oudman, Sander Roorda, Tim Hoff en David Albert Villalta zijn allemaal gestopt. Soeratmin Venema is de enige echte nieuwkomer binnen de club. Verder zitten Bauke Hoekstra, Roy Kuipers en Erik van der Velde nu vast bij de selectie. Van der Velde is nog licht geblesseerd en verder is de groep van Krüger compleet.

Winsum begon bijzonder slecht in Drachten tegen de plaatselijke topklasser die dankzij een finaleplaats in de niet gespeelde regionale bekerfinale een plekje in het landelijke bekertoernooi had verdiend. Na vier minuten stond het al 2-0 voor de thuisploeg.

De bezoekers speelden ontzettend onrustig en leverden de bal telkens al snel weer in. De schade viel bij rust behoorlijk mee omdat Reinder Haaksema vlak voor rust zelf de bal veroverde en beheerst afrondde. Bij de start van de tweede helft ging het niet veel beter. Drachten kwam meteen met 3-1 voor maar het was Roy Kuipers die direct vanaf de aftrap goed reageerde op een prima pass op Soeratmin Venema en de spanning terug bracht.

De Winsumers begonnen beter de spelen en hadden nu ook enkele goede aanvallen in petto. Het was jammer dat Deshly Storm en Stefan Bultena wat weinig rust in de afronding hadden op momenten die ze goed vrijgespeeld werden.

Dragten had het duel kunnnen beslissen maar doelman Reinder de Haan had onder meer bij een één-op-één een prima redding in huis. In de slotfase probeerde Winsum het met meevoetballende keeper. Grote kansen leverde het niet op maar Bauke Hoekstra punterde een minuut voor tijd wel de 3-3 binnen.

In de laatste minuut kreeg de ploeg van Marc Krüger nog wel grote kansen om het duel te winnen. Reinder Haaksema en Deshly Storm hadden echter niet de rust om de wedstrijd te beslissen en daarom moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Soeratmin Venema, Reinder Haaksema, Deshly Storm en Bauke Hoekstra schoten allemaal onberispelijk binnen en doelman Reinder de Haan stopte de vijfde inzet van de thuisploeg. Aanvoerder Björn Schutter mocht de beslissende strafschop nemen en faalde niet. Winsum bekert verder en ontmoet nu het derde team van GZV Watergras uit Gouda. De Winsumers spelen een uitwedstrijd.