Futsal Winsum verliest bij herstart competitie

Futsal Winsum heeft vrijdagavond met 4-2 verloren van Marlene 2 uit Heerhugowaard. De ploeg van Marc Kruger had vooral na rust best uitzicht op een resultaat maar er gingen te veel kansen verloren.

Futsal Winsum is redelijk vernieuwd en heeft met het vertrek van vijf spelers redelijk wat ervaring en kwaliteit ingeleverd. Vooral het vertrek van David Albert Villalta en Tim Hoff die zich beiden meer op het veldgebeuren richten, doet zich wel voelen.

Zonder de geblesseerden Bauke Hoekstra en Erik van der Velde traden de Winsumers aan tegen de reserves van Marlene. De laatste drie onderlinge ontmoetingen waren door Futsal Winsum gewonnen.

Winsum en Marlene 2 bleven lange tijd in evenwicht. De eerste kans was voor Reinder Haaksema die op de doelman stuitte. De thuisploeg schoot de bal in de achtste minuut in het wat tamme duel achter Reinder de Haan. Winsum kreeg kansen op de gelijkmaker. Soeratmin Venema schoot van dichtbij op de keeper en Michiel van Bolhuis kon een voorzet net niet binnen glijden. Stefan Bultena draaide goed weg maar schoot vervolgens niet hard genoeg in. Vlak voor rust werd het 2-0.

In de tweede helft kwamen de Winsumers beter voor de dag. Deshly Storm kreeg binnen een heel kort tijdsbestek een paar enorme mogelijkheden. Hij kreeg de bal niet tussen de palen zodat de doelman van de thuisclub niet eens in actie hoefde te komen.

Reinder de Haan keepte een goede wedstrijd en voorkwam met een goede sliding de 3-0. Die viel even later toch en dat was zonde gezien de kansenverhouding. De gasten kwamen onverwachts snel terug. Soeratmin Venema schoot van afstand raak en kort hierna joeg Reinder Haaksema door op de keeper die gruwelijk in de fout ging.

Zo was het weer spannend. Het jonge team van Marlene maakte regelmatig grote fouten wat Winsum balbezit opleverde. Zo mocht Reinder Haaksema na een slechte breedtepass vrij op de doelman af maar hij schoot gehaast met zijn linkerbeen naast.

Het missen van vele kansen brak de Noord Groningers uiteindelijk op. Marlene maakte vlak voor tijd 4-2 nadat Winsum al geruime tijd met meevoetballende keeper speelde. De ploeg van Marc Kruger speelt vrijdag in de eigen Ripperdahal tegen Scagha 66 uit Schagen.