Futsal Marenland Coach Award (FMCA)

DOEL VAN HET SPEL

Het doel van dit spel is dat je met een door jou samengesteld voetbalteam zoveel mogelijk punten haalt. Je stelt vóór vrijdag 1 oktober 19:00 een selectie van 7 spelers samen. Hiermee kun je laten zien dat jij een betere coach bent dan de helden van tegenwoordig waarbij de plannen wel eens in het water vallen. Tot 1 oktober kun je je team ook nog tussentijds wijzigen dus je hoeft niet tot de laatste dag te wachten.

 

MEEDOEN

Voor deelname moet je jezelf aanmelden door het formulier in te vullen door je via de site (www.futsalwinsum.nl) in te schrijven. Dit kost € 5,-. Je krijgt een tikkie waarop je het betalingsverzoek kunt bevestigen.

 

 

 

SPELREGELS

Je kiest je eigen FMCA-team uit de spelers die actief zijn binnen FW in het seizoen 2021-2022. Je team bestaat uit 7 personen; 1 keeper, 3 verdedigers en 3 aanvallers. Je mag niet meer dan 1 speler van hetzelfde team opstellen. Als je onverhoopt iets fout invoert, krijg je zo snel mogelijk een foutmelding van de leiding die met je gaat overleggen om het team valide te maken.

 

Een speler kan alleen punten halen voor het team waarvoor hij/zij op papier staat. Bekerwedstrijden tellen niet mee. Het coachspel loopt van 1 oktober tot 1 mei waarna de winnaar bekend zal worden.

 
 

SPELERSLIJST

In de spelerslijst staan alle geselecteerde spelers met daarachter hun verwachte positie in het betreffende team. Het is de bedoeling dat je m.b.v. deze lijst je team samenstelt.

 

Sterspelers

Om te voorkomen dat iedereen dezelfde spelers selecteert, zijn er sterspelers geselecteerd. In totaal mag je 2 sterspelers selecteren. Sterspelers zijn daarentegen niet verplicht.

 

PUNTENTELLING

Een speler die in je team staat maar bij zijn/haar team niet speelt krijgt wel punten die ronde. Hij verdient in dit geval de punten die zijn/haar team heeft gehaald. Alleen wanneer hij/zij scoort of een gele kaart krijgt, krijg jij extra plus- of minpunten. De speler/speelster krijgt geen punten wanneer hij/zij incidenteel voor een ander team speelt.

 
 

De puntentelling is als volgt:

 • overwinning van zijn/haar team, 6 punten;
 • gelijkspel van zijn/haar team, 3 punt;
 • verlies van zijn/haar team, 0 punten;

 

 • doelpunt keeper:                                20 punten
 • doelpunt gemaakt door verdediger:       6 punten;
 • doelpunt gemaakt door aanvaller:         4 punten;
 • doelpunt gemaakt uit een strafschop:    3 punten;
 • Een keeper krijgt standaard 10 punten minus het aantal tegendoelpunten van die wedstrijd. Dit stopt bij 0, dus kunnen hier geen minpunten worden gehaald;

Voorbeeld: 4-3 winst = 6 ptn + (10 – 3 = ) 7 ptn = 13 ptn

 • Een verdediger krijgt standaard 5 punten minus het aantal tegendoelpunten van die wedstrijd. Hierbij kunnen ook geen minpunten worden gehaald.
 • Gele kaart: 20 punten aftrek;
 • Directe rode kaart: 50 punten (!!!) aftrek.

 

PRIJZEN

Er zal een prijzenpakket beschikbaar gesteld worden m.b.v. Marenland. Deze prijzen zullen over verschillende categorieën verdeeld worden.

 SITE

Op de site van Futsal Winsum worden de spelregels en de stand gepubliceerd. Via een app zullen de statistieken worden doorgegeven via de contactpersonen. Op zaterdag 12u moet dit zijn gebeurd voor de afgelopen week, anders tellen deze scores niet mee. Via dit systeem worden ook de topscoorders binnen Futsal Winsum bijgehouden.

 WEDSTRIJDLEIDING

Daar waar de spelregels geen duidelijkheid verschaffen, beslist de wedstrijdleiding. Iedereen kan bij de wedstrijdleiding om uitleg vragen als de spelregels niet duidelijk zijn of als er andere vragen zijn.

 

* De eerste week is de indeling van DA 1 / DA 2 nog niet bekend. Al deze dames hebben als teamnaam “DA1/DA2”. Je kunt 2 speelsters selecteren maar wanneer later blijkt dat ze in hetzelfde team spelen zullen we je verzoeken je team aan te passen zodat deze weer voldoet aan de regels.

Onze sponsoren