• Futsal Winsum heeft vrijdag 7 juni het zaalseizoen 2023-2024 afgesloten. Ongeveer 25 leden en sponsors genoten van een overheerlijke barbecue die in de puntjes was geregeld door Slagerij Knot. Hierna werd er gestreden om de Ton-Jansen-bokaal. De 24 deelnemers van het EK leidden naar de oplossing van de quiz. Via de glijbaan in de Tirrel was de Ton Jansen-bokaal uiteindelijk terug te vinden bij het kantoor van Koopsen Assurantiën. Het winnende team streed vervolgens individueel voor de winst. Er moest geraden worden hoeveel gele kaarten het eerste team afgelopen seizoen in de competitie had gekregen. Dit bleken er 26 te zijn. Rosanne Hoekstra-Datema had dit het beste ingeschat en zij is als winnaar van de Ton Jansen-bokaal de opvolger van Thijs van de Kamp en Daan van Aller. Ze was er aan de ene kant heel blij mee maar realiseerde zich ook dat er nu waarschijnlijk een extra aanhanger geregeld moet worden om de imposante bokaal schadevrij mee te krijgen bij de aanstaande verhuizing.

    Onze nieuwe voorzitter Job Tigelaar bedankte iedereen voor het afgelopen seizoen. Speciale aandacht wat er voor Frank Krüger die na vele jaren afscheid heeft genomen als damestrainer. Hij kreeg een cadeau van de club en een klaterend applaus. Het positieve nieuws is dat Marc Krüger zijn contract als hoofdtrainer voor onbepaalde tijd heeft verlengd. Dit contract werd deze avond door Marc en Job ondertekend. Job bedankte onze tijdwaarneemster Jeanet voor al haar inzet en ook DJ Leendert werd in het zonnetje gezet. Het is sportief een pittig seizoen geweest voor de club waarbij het eerste team is gedegradeerd en voor het eerst sinds lange tijd niet meer landelijk speelt. De vele zware blessures van belangrijke spelers zijn hier de belangrijkste oorzaak van. De afgelopen jaren zijn sportief gezien uiterst succesvol geweest en er komt dan ook een moment dat de sportieve groei even weer geremd wordt. Het is hoog tijd dat talentvolle jeugd binnen de club gaat instromen en in de toekomst het nieuwe vlaggenschip gaat vormen. Voor het zaalvoetbal dat vooral op de vrijdagavond wordt gespeeld is het een gunstige ontwikkeling dat FC Groningen gepromoveerd is en komend seizoen nog slechts sporadisch op vrijdag zal spelen.

    Het nieuwe bestuur van Futsal Winsum bestaande uit Job Tigelaar (voorzitter), Kobus Bijker (secretaris) en Kornelis Prins (penningmeester) heeft vol enthousiasme een start gemaakt. De club heeft het momenteel op sponsorgebied goed voor elkaar en dat is te danken aan enkele enthousiaste nieuwe sponsors en uitstekend werk van de sponsorcommissie. De komende jaren ligt het accent op verbinding van leden met de club door leuke activiteiten te organiseren en erg in te zetten op ledenbehoud en ledenwerving.