• Beste leden,

  Naar aanleiding van de persconferentie van 2 november zijn de Coronamaatregelen vanaf zaterdag 6 november aangepast. Er is voor binnensporten besloten om het Corona Toegangsbewijs (CTB) verplicht te stellen voor sporters en supporters. Daarnaast is het advies om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. De nieuwe maatregelen vragen vanuit ons als vereniging veel aanpassingsvermogen om het zaalvoetbal te organiseren, wij hebben hier jullie begrip en hulp hard bij nodig.

  Op wedstrijddagen zullen we als vereniging, samen met de zaalwachten vanuit de gemeente, verantwoordelijk zijn voor het controleren van het CTB. Als vereniging hebben we besloten om per avond een team verantwoordelijk te stellen voor de controle van de toegangsbewijzen (een team dat vrij is). Als team kun je bekijken wie dit gaat doen. Er komt een schema welk team welke avond verantwoordelijk is. Vanuit de vereniging komen we met een protocol wat er van jullie wordt verwacht. Er kan komende week nog besloten worden dat de gemeente in de sporthal verantwoordelijk is voor het controleren van het CTB, in dat geval komt het schema te vervallen. Bij vragen kunnen jullie altijd contact met een van de bestuursleden opnemen.

  Je krijgt een CTB als je volledig gevaccineerd bent, een herstelbewijs hebt of met een negatieve testuitslag maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor personen die geen herstel- of vaccinatiebewijs hebben. Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen.

  Mogelijk lukt het niet voor alle teams om een volledig team samen te stellen. We willen jullie vragen per team te inventariseren welke leden er nog kunnen en willen voetballen, zodat we met elkaar kunnen kijken hoe hier invulling aan te geven en een ieder zoveel mogelijk te laten spelen. Vanuit de TC zal er contact gelegd worden met de aanvoerders en/of contactpersonen om dit te bespreken.

  Als Futsal Winsum hebben we niet gekozen voor deze maatregelen, de uitvoering daarentegen moet grotendeels wel door ons gedaan worden. Wij willen een ieder vragen mee te werken aan bovenstaande, wij willen als vereniging ons houden aan de maatregelen. Wanneer je niet kan voldoen aan de gestelde voorwaarden (CTB) verzoeken we je niet naar de Ripperdahal te komen. Wij zijn met elkaar verantwoordelijk om dit goed te lopen verlopen, houd rekening met elkaar!

  Bestuur Futsal Winsum